Morenginis tortas, kai norisi gabalėlio pasakos

Morenginis tortas – tai tortas, kurio privalo paragauti kiekvienas tortų mėgėjas. Šis burnoje tirpstantys saldėsis pasižymi subtiliu ir išskirtiniu skoniu. Morenginio torto pagrindinis įdaras yra nuostabaus skonio, tirpstantis morengas. Tikriausiai daug kas skaitydamas šį straipsnį atsimins vaikystės dienas, kai ragaudavo nuostabaus skonio, morenginį tortą arba morenginius pyragaičius.

Žinoma, kaip ir daugumos tortų gaminimas, taip ir morenginio, reikalauja laiko ir kantrybės. Stingant motyvacijos, esant laiko trūkumui ar supratus, kad gaminimas ne jums, tortą kviečiame užsisakyti Jūratės Gulbinienės kepyklėlėje. Išklausę jūsų pageidavimus, pagaminsime patį skaniausią tortą. Taip pat kepyklėlės konditeriai užsiima tortų dekoravimu, todėl su malonumu papuošime skanėstą jūsų norimomis dekoracijomis. Šventę pasitikite su šypsena veide!

Trumpa morengo gaminimo istorija

Morengas – tai burnoje tirpstantis, skanutėlis desertas ir puiki torto puošmena. Morengai kilę iš Prancūzijos. Šioje šalyje jie gaminami visiems žinomu būdu: kiaušinių baltymus plakant su cukrumi. Kiaušinių baltymų plakimas yra sudėtingiausias procesas, bet išplakus juos tinkamai, kiaušinio baltymai pasižymi lengvumu ir purumu.

Italijoje morengai gaminami karštą cukraus sirupą įmaišant į išplaktus kiaušinių baltymus ir viską išplakant iki standžios masės. Šveicarijoje morengai gaminami dar kitokiu būdu – cukrus šildomas virš karšto vandens garų ir kiaušiniai su cukrumi išplakami iki standžios masės. Šiuo plakiniu dažnai dengiamas torto viršus arba kepamas morenginis sluoksnis tortui. Lietuvoje gaminami Prancūziški morengai iš kurių formuojami sausainiai arba morenginio torto pagrindas.

Žinomiausiai morenginiai tortai

Morenginių tortų pasirinkimas išties yra labai platus, bet mūsų šalyje yra kelios žinomiausios tortų rūšys.

  • Morenginis karamelinis tortas. Kelių sluoksnių morenginis tortas padengtas karameliniu kremu – tikra žiemos svajonė. Šio torto gaminimas nėra sudėtingas ir net neabejojame, kad jis papuoš šventinį stalą ir nepaliks abejingų.
  • Karamelinis morenginis tortas. Torto pagrindą sudaro trys morengo sluoksniai pertepti sviestiniu karameliniu kremu ir riešutais. Riešutus galima dėti pagal skonį arba nedėti visiškai, o torto viršus, papuoštas morengais, atrodys įspūdingai.
  • Morenginis kavos tortas. Tikrai patiks kavos mėgėjams. Ant iškepto morengo paskleidžiamas atvėsęs šokolado glajus, kuris pagamintas iš stiprios kavos, sviesto, cukraus ir kakavos. Ant paskleisto glajaus dedamas grietinėlės ir kavos kremas. Taip puošiami pirmieji morengo sluoksniai. Paskutinis sluoksnis gali būti apšlakstytas šokolado glajumi ir papuoštas morenginiais sausainiais.

Jūratės Gulbinienės parduotuvėlėse be šio MORENGINIO torto galite įsigyti ir paskanauti ir šių morenginių tortų:

  • Morenginis tortas PAVLOVA. Vienas iš populiariausių tortų, padengtas grietinėlės ir maskarponės kremu ir papuoštas šviežiomis uogomis. Jeigu mėgstate mažiau kaloringus tortus nedėkite grūdinių kultūrų ir riešutų. Tortas itin patiks smaližiams ir netoleruojantiems grūdinių kultūrų ar riešutų gaminių.
  • Morenginis tortas KANKORĖŽIS. Daugelio pamėgtas morenginis tortas su kavos kremu, riešutais bei trapios tešlos sluoksniais. Paragavus šio torto norisi pakartoti. Daugelis klientų įvairias šventes sutinka būtent su šiuo morenginiu tortu.
  • Morenginis tortas TRAPUKAS. Kas sakė, kad kur saldu, negali būti ir rūgštu? Šis tortas išsiskiria savo unikaliu kremu. Tortas yra ne tik su karameliniu kremu, bet turi ir citrininio kremo sluoksnį. Tikra skonių bomba Jūsų gomuriui.

Visus mūsų gaminamus morenginius tortus peržiūrėti galite čia.

Morenginio torto užsakymas ir pristatymas

Reikia pripažinti, kad kiekvienas gali pasigaminti šviežų ir skanų morenginį tortą. Dauguma gamindami namuose turi savo gaminimo specifiką, individualius morenginio torto gaminimo būdus ir puošimo techniką, bet ne kiekvienam pavyksta atrasti laiko šviežio ir gražiai papuošto (pagal šventės tematiką) morenginio torto pasigaminimui. Todėl Jūratės Gulbinienės konditerių komanda visada yra pasiruošusi pagelbėti ir pagaminti tavo pasirinktą morenginį tortą. Mūsų komanda kasdien su meile gamina ir pristato skanius tortus, pyragus, sausainius ir kitus saldumynus į namus, kavines, restoranus ar biurus. 

Jūratės Gulbinienės gaminami konditeriniai gaminiai gali būti patogiai užsakomi:

  1. Internetu (patogi savitarna veikianti 24 val. / parą 7 dienas per savaitę),
  2. Telefonu paskambinus numeriu (8 670) 000 87
  3. Messenger’iu (parašyk žinutę čia pat dešiniame kampe)
  4. El.paštu info@tortai-pyragai.lt
  5. Firminėse Jūratės Gulbinienės parduotuvėse

Užsakymo metu galima pasirinkti kiekvienam patogų morenginio torto atsiėmimo ar pristatymo būdą. Sutartą dieną morenginį tortą pristatysime nurodytu adresu su specialiai tam pritaikytu mūsų asmeniniu transportu.

Nuolatos džiaugiamės, kad dauguma išbandžiusių mūsų produkciją vėlgi sugrįžta išbandyti ir atrasti kažką naujo. Todėl jeigu pavyko rasti tai ko ieškai, drąsiai rinkis, nedvejok ir užsisakyk. Pristatysime išsirinktą saldumyną iki nurodytų durų. Su Jūratės Gulbinienės komanda visada labai patogu, paprasta, greita ir skanu. Išsirink ir smaližiauk.