Skanusis morkų pyragas

Morkų pyragas – tai pyragas, kuris patiks daugumai, net tiems kurie nėra morkų mėgėjai. Pyragas išsiskiriantis savo minkštumu, purumu, kvapnumu ir ypatingu skoniu. Gaminant pyragą morkos įmaišomos į tešlą ir jas sunku įžiūrėti skanaujant pyragą. Šio pyrago pagardinimui puikus pasirinkimas bus riešutai, cinamonas, razinos, imbieras, kiti prieskoniai ar įvairūs vaisiai. Morkos nėra saldžios, todėl norint saldesnio pyrago į tešlą galima įdėti cukraus. Jeigu norima natūralaus pyrago, vietoje cukraus galima naudoti kokoso drožles ar razinas. Morkų nauda organizmui didžiulė – gerina regėjimą, sumažina širdies ligų riziką. Pyragas ne tik pagyvins šventinį stalą, bet ir prisidės prie sveikatos gerinimo.

Šiek tiek istorijos

Dar nuo senų laikų manoma, kad morkų pyragas atsirado iš morkų pudingo, kuriuos europiečiai skanaudavo viduramžių laikais. 1824 metais Londone buvo išleista kulinarijos knyga, kurioje buvo aprašytas pirmas morkų pyrago receptas. Šiuo metu morkų pyragas žinomas visose šalyse, tik skiriasi pyrago gaminimo būdai. Rusijoje morkų pyragai buvo patiekiami kaip pagrindinis patiekalas, nes juos gamindavo su prieskoniais, mėsa, sūriu ir daržovėmis. Anglijoje pyragas buvo patiekiamas kaip desertas. Amerikoje morkų pyragas panašus į moliūgų pyragą, todėl neretai yra patiekiamas per padėkos dieną. Žinoma, svarbiausia morkų pyrago sudedamoji dalis yra morkos ir jų dėti galima tiek kiek norima.

Lietuvoje gaminami morkų pyragai

Lietuviai kaip ir kitų šalių gyventojai turi tik jiems būdingus papročius ir savo mėgstamiausius morkų pyragus.

  • Morkų pyragas – purus ir drėgnas. Tikriausiai vienas paprasčiausių ir greičiausiai pagaminamų morkų pyragų. Pyragas gaunasi purus, drėgnas, ir minkštas. Iškeptas pyragas yra nuostabios oranžinės spalvos, tirpstantis burnoje. Norint dar dailesnio ir skanesnio pyrago siūlome jį papuošti cukraus pudra.
  • Veganiškas morkų pyragas be glitimo. Dar vienas puikus pasirinkimas sveikai gyvenantiems žmonėms. Gamybai naudojami produktai: morkos, ryžių ir grikių miltai, avižiniai dribsniai, kukurūzų krakmolas, soda, cinamonas, linų sėmenys.
  • Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais. Pyrago gamyba pareikalaus laiko ir kantrybės, bet pyragas to vertas. Morkų kepinys aplietas gardžiu kremu ir užpilu pakerės kiekvieną.

Jūratės Gulbinienės kepyklėlėje įsigyti ar užsisakyti galite šį morkų desertą:

  • MORKŲ tortas be pridėtinio cukraus ir riešutų. Puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio deserto, nes šis morkų tortas gaminamas be pridėtinio cukraus. Biskvitas kepamas iš avižų miltų, kuris pagardinamas klevų sirupu ir papuošiamas uogomis. Žinoma, pageidaujant torto su riešutais ar norint kitokio puošimo būdo, pageidavimus galite išsakyti mūsų konditeriams ir juos pasistengsime įgyvendinti.

Morkų pyrago užsakymas ir pristatymas

Reikia pripažinti, kad kiekvienas gali pasigaminti šviežų ir skanų morkų pyragą. Dauguma gamindami namuose turi savo gaminimo specifiką, individualius morkų pyrago gaminimo būdus ir puošimo techniką, bet ne kiekvienam pavyksta atrasti laiko šviežio ir gražiai papuošto (pagal šventės tematiką) morkų pyrago pasigaminimui. Todėl Jūratės Gulbinienės konditerių komanda visada yra pasiruošusi pagelbėti ir pagaminti tavo pasirinktą morkų pyragą. Mūsų komanda kasdien su meile gamina ir pristato skanius tortus, pyragus, sausainius ir kitus saldumynus į namus, kavines, restoranus ar biurus.

Jūratės Gulbinienės gaminami konditeriniai gaminiai gali būti patogiai užsakomi:

  1. Internetu (patogi savitarna veikianti 24 val. / parą 7 dienas per savaitę),
  2. Telefonu paskambinus numeriu (8 670) 000 87
  3. Messenger’iu (parašyk žinutę čia pat dešiniame kampe)
  4. El.paštu info@tortai-pyragai.lt
  5. Firminėse Jūratės Gulbinienės parduotuvėse

Užsakymo metu galima pasirinkti kiekvienam patogų morkų pyrago atsiėmimo ar pristatymo būdą. Sutartą dieną morkų pyragą pristatysime nurodytu adresu su specialiai tam pritaikytu mūsų asmeniniu transportu.

Nuolatos džiaugiamės, kad dauguma išbandžiusių mūsų produkciją vėlgi sugrįžta išbandyti ir atrasti kažką naujo. Todėl jeigu pavyko rasti tai ko ieškai, drąsiai rinkis, nedvejok ir užsisakyk. Pristatysime išsirinktą saldumyną iki nurodytų durų. Su Jūratės Gulbinienės komanda visada labai patogu, paprasta, greita ir skanu. Išsirink ir smaližiauk.